Otroci na vrtu

Nedvomno si starši ter babice in dedki, ki jih pogosto obiskujejo vnučki, želijo, da je vrtni prostor prijazen za otroke. To ni tako preprosto doseči, če vrt ne gledamo skozi otroške radovedne oči in razumemo njihove potrebe, izjemno domišljijo, ustvarjalnost, svobodno gibanje in navihanost. 


Ustvarite družinski vrt, ki bo vsem v užitek!

Igrala in otroške hišice

vrt-grajeni-elementi-6jpg

Verjetno se sprašujete katera igrala so ustrezna v določenem starostnem obdobju otroka? Kje je zanje primerna in dovolj velika površina za nemoteno uporabo? 


Rastline in vrtnarjenje

otroci-rastlinejpg

Največjo barvitost v vrtu dosežemo s cvetočimi rastlinami, ki jih takoj opazijo tudi otroci in se v mavričnem svetu različnih odtenkov dobro počutijo. Če rastline še lepo dišijo, otroci uživajo tudi v prijetnih vonjih in se radi zadržujejo v njihovi bližini. 

Prav vonj, barva in tudi uporabnost rastlin so tisti dejavniki, ki spodbujajo otroke, da se lotijo samostojnega vrtnarjenja. Vsekakor jim pri tem tudi malce pomagajte.


Varnost otrok na vrtu

vrt-voda-7jpg

Voda ima v vrtu več pomenov.  V suhih dneh je nujno potrebna za normalno rast rastlin, v vročem poletju nam ohladitev v bazenu da novih moči za prihajajoče napore, šum vode v vodnem motivu nas sprosti in popelje stran od vsakdanjih skrbi.

Živali na vrtu

vrt-oprema-6-a-jpg

Z vrtno opremo kot je vrtno pohištvo (mize, stoli, ležalniki, gugalnice,...), okrasne posode, razni dekorativni predmeti (kipi, skale, skulpture, sončne ure, ptičje hišice, svečniki,…) v vrt vnesemo domačnost ali prefinjenost. Z občutkom poskrbimo, da je vrtna oprema usklajena s tipom vrta in značajem ljudi.

Svetujemo pri izbiri in postavitvi vrtne razsvetljave in namakalnega sistema.