Tako so stranke ocenile naše delo 

Prijazna zahvala vsem (vas je že preko 350) , ki ste nam odprli vrata v svoje vrtove in nam zaupali pripravo načrta za ureditev vašega vrtnega prostora. Čudoviti vrtovi so plod skupnega sodelovanja, ki zagotavlja končno podobo le z iskrenim pogovorom tako naročnika, oblikovalca in izvajalcev (gradbenik, vrtnar, mizar...). Po zaključeni ureditvi pa je nadvse pomembno vzdrževanje vrtov, kjer gre pohvala skrbnim naročnikom in njihovi ljubezni do vrtne umetnosti.

V ponos vsem, ki smo sodelovali pri nastajanju vrtov, si oglejte premišljeno načrtovane zasaditve ter izbrane grajene elemente in materiale. Seveda ima vsak vrt svojo zgodbo, napisano za njegove uporabnike. Izvirne ureditve prikazanih vrtov naj vas vzpodbudijo k lažji odločitvi, da tudi vaš vrt lahko postane prijeten in uporaben prostor v zadovoljstvo tako otrokom, odraslim kot tudi živalskim prijateljem.


Vrt v okolici Domžal

Mojco poznam že zelo dolgo. Po končani fakulteti so se najine poti razšle in kasneje večkrat srečale. Tokrat tudi na našem vrtu. Včasih je veliko težje delati za nekoga, ki ga poznaš, vendar je Mojca s svojo profesionalnostjo in tankočutnim posluhom za detajle opravila svoje delo več kot vrhunsko. Zdaj nas vrt že tretje leto razveseljuje v čudovitih barvah, ki jih narava spreminja skozi letne čase. Ves trud je poplačan. 

Mojca, želimo ti še veliko energije za kreiranje tvojih prekrasnih vrtnih stvaritev.

Polona z družino, okolica Domžal


Vrt v Ljubljani

Pred leti nam je gospa Mojca Habjan izdelala celostni načrt za naš bivalni vrt pred hišo. Uživamo v lepoti narave, ki jo je ustvarila gospa Mojca s premišljenim in natančno izdelanim zasaditvenim načrtom izbranih rastlin in načrtom materialov in opreme. Naš vrt živi, gospa Mojca pa nam s predanostjo še danes svetuje pri kakšni nadgradnji ali spremembi. Hvala vam.

Slavi in Janez Novak, Ljubljana
Vrt blizu Vipave

Dni, ko sem z vami intenzivno sodelovala, ne bom nikoli pozabila. Zame je bil to čas, ki je bil enako vznemirljiv, poln pričakovanj in radosti v ustvarjanju bivalnega okolja, kot tisti, ko sva možem na travniku količila hišo z izjemno vznemirljivostjo po nečem, kar nam bo izpolnilo življenje. Čeprav smo se zelo veselili vsakega napredka v gradnji hiše, lahko načrtovanje vrta primerjam le z velikim vznemirjenjem. Zunanji ambient mi pomeni več kot notranje bivanje v hiši, čeprav tudi slednjemu dajem izjemen pomen, saj imam glede obojega prav posebne želje, poglede in zahteve.

Zahvaljujem se vam še enkrat za vaš trud in izdelan projekt. Vaše usmerjanje, vaše ideje, vaša profesionalnost v urejanju okolice in vaše sodelovanje z mano je bilo vrhunsko. Vsak trenutek se mi je potrjevalo, da je bila odločitev res prava, da sem vas izbrala za načrtovanje vrta.

Vesela sem, da sem vas v življenju srečala.

Jožica Trošt Krušec
Atrijski vrt v Domžalah

Zelo sem vesela, ker imamo zaradi vaše ideje lepo kot v filmu.

Res je užitek, ker lahko vsak dan opazujem razvoj rastlin.

Hvala!

Damijana V., DomžaleVrt pri Renčah na Goriškem

Spoštovana Mojca. Najlepše se Vam zahvaljujemo za ves trud, vložen v ureditev okolice naše hiše - novogradnje. Projekt ni bil ravno majhen, saj gre po površini in številu rastlin za skoraj mini park, urediti pa je bilo potrebno (in hkrati mogoče) dobesedno celotno okolico. 

Vaš elaborat je obsegal tako načrt dostopov, drugih gradbenih del, travnih površin, osvetlitve, zasaditev, natančnega popisa rastlin ter vseh ostalih zaključnih del na vrtu. Poudarek je bil na čim lažjem vzdrževanju, čemur so prilagojeni elementi ureditve (npr. višina travnih površin, robniki in peščene površine okoli hiše, površina okoli bazena so prilagojeni robotski kosilnici). 

Uspešno smo sodelovali že drugič in, če bo to potrebno, bomo zagotovo še večkrat. Posebej cenimo Vaše spremljanje stanja ureditve še po več letih od realizacije, pri tem ste nam vedno prijazno na voljo za nasvete. Z veseljem Vas priporočamo.

Družina Cipot - Polanc, Renče


Vrt ob vrstni hiši v Medvodah

Odločili smo se, da bomo strmo klančino na koncu vrta nadomestili s škarpo, nismo pa vedeli, kako naprej. Kot dolgoletna naročnica revije Rože in vrt - Zeleni raj sem prosila tedanjega urednika, če mi lahko priporoči kakšnega krajinskega arhitekta in spoznali smo Mojco.

Obstoječi vrt smo v okrasnem delu urejali pred skoraj 20 leti, tudi s strokovnjakom, a od takrat se je marsikaj spremenilo. Rastline so zrasle, prerasle in sčasoma bile odstranjene. Na njihovo mesto sem posadila, kar mi je bilo všeč, kar sem kje videla in prebrala. In zopet so rastline zrasle, bile odstranjene in tako naprej. Vse skupaj me je vedno bolj motilo. Mojca je pripravila načrt ureditve in ob vprašanjih pri izvedbi zelo hitro odgovorila. Z njeno idejo, načrtom, sodelovanjem in odzivnostjo med izvedbo smo bili zelo zadovoljni. 

V vrtu se prepleta obstoječe (zelenjavni vrt, trta, češnje) in novo - okrasni vrt. Verjetno je krajinarjem lažje narediti zasnovo vrta od začetka kot samo en del, ki se mora vklapljati v starejši obstoječi prostor ter mora obenem odražati neke sodobne trende. Mojci je to odlično uspelo. Pogled na vrt že zdaj poboža dušo, čeprav se je rastlinsko življenje komaj začelo.

Marina Vuk, Medvode


Vrt v Žireh

Res smo zadovoljni z vašim načrtom, zato ga skušamo tudi upoštevati, zlasti pri rastlinah. Vsi so rekli, koliko dela bom imela, pa sploh ni tako. Tudi prijatelji, ki so si vrt ogledali, so pohvalili zasaditev. Seveda manjka še nekaj časa, da se rastline razrastejo. Res uživam ob pogledu na posamezne dele vrta in se vam zahvaljujem za vaš trud.

Viktorija Kopač, Žiri


Vrt v Tacnu v Ljubljani

Po dobrih dveh desetletjih bivanja v hiši in po rušitvi gospodarskega objekta, je bilo potrebno na novo urediti okolico hiše.

Vedno sem si želela lep in urejen vrt, vendar nimam dovolj znanja, niti ne predstave kako to izpeljati v praksi. Z možem sva šla večkrat peš mimo lepega vrta v našem naselju in se odločila, da jih povprašava, kdo jim je pomagal pri načrtovanju vrta.

Povedali so nam za gospo Mojco. Tako tople in potrpežljive osebe ne srečaš prav pogosto. Tudi nama je po ogledu parcele in nekaj posvetovanjih naredila celoten eleborat ureditve vrta od gradbenih del do natančnega popisa rastlin. Ko sta bila dovozna pot in dvorišče tlakovana, sva z možem nadaljevala sama in se sproti učila. Sledila sva Mojčinemu načrtu in počasi nama uspeva . Ugotovila sva, da brez Mojčinega načrta in njenih sprotnih strokovnih nasvetov vrt ne bi bil tak kot je, za kar sva ji zelo hvaležna.

B. in J. Smole, Tacen


Predvrt v Cerknici

Spoštovana gospa Habjan, naj povem, da se vsako jutro, ko stopim na teraso in pogledam na naše dvorišče ali pa se sprehodim po vrtu za hišo, spomnim na vas. Vesela sem, da smo se srečali in, da ste nam pomagali pri ureditvi okolice naše hiše. 

Tako kot z ureditvijo vrta, smo nadvse zadovoljni tudi z ureditvijo predvrta, saj je le ta, ob ne preveč dela, vedno lep in urejen. Ljudje, ki hodijo mimo hiše, so navdušeni in pohvalijo v vsakem letnem času. Pogosto mi rečejo, da se prav namenoma peljejo po naši ulici in kar malo pristavijo, ker je tako lepo, tako podnevi, kot ponoči. 

Mojca Modic, Cerknica


Atrijski vrt v Ljubljani

Ko sva se z možem pred tremi leti preselila v atrijsko stanovanje, nisva vedela, kako velik izziv bo predstavljala ureditev atrija. Bil je namreč, milo rečeno, zanemarjen, brez trave, samo plevel. Ko sva razmišljala, kako bi ga uredila, sva imela nešteto želja, ki pa jih nisva znala realizirati. 

Gospo Mojco sem dobila za darilo, dobesedno. Prijateljici sta mi namreč za rojstni dan podarili svetovanje pri ureditvi atrija. In izbrali sta ga. Mojco Habjan. 

Znala je popraviti najine napake, jih prikriti oz. umestiti tako, da niso preveč kvarile celotnega izgleda. Prisluhnila je najinim željam, veliko jih je bilo, a jih je s svojo tenkočutnostjo, svojim občutkom za lepoto in skladnost, uspela uresničiti. Kako to veva? Po tem, da se v najinem atriju počutiva, kot da bi bila venomer na počitnicah, uživava, ko ga opazujeva , kako se spreminja ob vsakem letnem času, vsakič nekaj novega, zanimivega, lepega.

Sodelovati z njo nama je in bo v veselje, pa ne samo zaradi strokovnosti , tudi zaradi nje same, zaradi topline, mirnosti, ki jo izžareva.

Mateja in Tugomir Sitar, Ljubljana


Vrt pri Novem mestu

Tako kot obleka naredi človeka, hišo naredi lepo urejen vrt. In ravno zato, da ne bi že v osnovi uničila naše lepe hiške s svojo nevednostjo o rastlinah in pri tem zraven zapravila še gore denarja, sva se z možem odločila za strokovnjaka, ki bo naši hiški, našemu domu dal tisto pikico na i. 

Na trgu je že zelo veliko tovrstnih ponudnikov, vendar pa nas je le ga. Mojca uspela prepričati, da je ona tista prava, ki smo ji nato tudi zaupali naš vrt. Že od samega začetka nas je poslušala in na to vse naše želje preslikala na papir tako, da naš vrt postopoma postaja takšen kot v pravljici.

"Kadar si nekaj res močno želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da se ti želje uresničijo." (Alkimist - Paulo Coelho)

P.S: Tako smo mi našli našo Mojco. :)

Družina Zupančič iz Novega mesta


Vrt pri Metliki

Kot lastnika novogradnje na dokaj veliki parceli v ruralnem okolju, sva želela za svojo družino najti prijetno pribežališče iz natrpanega mestnega in službenega življenja v času vikendov in dopustov. Vseskozi sva vedela, da bo ravno okolica objekta glavna točka dogajanja, zato sva želela najti ustrezno strokovno pomoč pri urejanju. Po nekaj neuspešnih iskanjih sva našla go. Mojco Habjan. Že po uvodnem telefonskem pogovoru in po prvi izmenjani elektronski pošti sva vedela, da sva našla pravega strokovnjaka.

Ga. Habjan je sistematično pristopila k načrtovanju najine razgibane parcele (vrt/gozd) in po pogovoru z nama, ter pregledu parcele hitro razumela kaj želiva. Ponudila nama je veliko več idej in predlogov, kot sva jih pričakovala in za to sva ji zelo hvaležna. Ga. Habjan je vir številnih idej, na katere pred tem niti ne pomisliš. S svojim bogatim znanjem nam je pomagala najti dobre rešitve tako za izgled vrta kot tudi za uporabljene materiale. Poleg njene visoke strokovnosti sva izjemno cenila tudi njeno dostopnost in hitro odzivnost.

Rezultat našega prijetnega sodelovanja je izjemno podroben načrt za najin sanjski vrt, ki se sklada z najinim načinom življenja, okolico v kateri se nahaja, a je hkrati tudi unikaten, drugačen in samo najin. Močno naju že srbijo prsti in komaj čakava, da bova načrt začela spreminjati v realnost. Načrt nama zelo pomaga pri pogovorih z izvajalci za različna dela, tako da dodatnih vprašanj z njihove strani skorajda ni. Prepričana sva, da bomo v našem novem vrtu preživeli številne prijetne ure tako sami kot tudi v širšem krogu prijateljev.

Ga. Habjan še enkrat hvala za vaše sodelovanje. 

Barbara in Dragan, Bela krajina


Vrt v Cerknici

Veseli smo, da je pri preureditvi našega vrta sodelovala gospa Mojca, kajti brez njene pomoči, brez njenih izjemnih zamisli, naš vrt zagotovo ne bi bil to kar je; vrt, ki je zaradi izbranih rastlin zanimiv v vseh letnih časih, vrt, ki je čudovit podnevi in zaradi dobro premišljene osvetlitve čaroben ponoči, vrt na katerem uživajo otroci, vrt v katerem smo srečni in nas navdušuje, vrt, ki očara vsakogar, ki vstopi vanj. 

Gospa Mojca je strokovnjakinja, ki je prisluhnila našim željam in s svojim znanjem, prefinjenostjo, oblikovalskimi veščinami ter izjemnim občutkom za lepoto, izdelala načrt, s pomočjo katerega smo ustvarili vrt v katerem uživamo. Plod sodelovanja z gospo Mojco je tudi naš nov pogled na delo krajinskih arhitektov, ki se ukvarjajo z načrtovanjem vrtov in seznanitev z zakonitostmi, ki jih je potrebno upoštevati tako pri načrtovanju tlakovanih površin kot tudi pri izbiri rastlin. Z delom gospe Mojce smo izredno zadovoljni, zato smo ji zaupali tudi preureditev našega predvrta in že nestrpno pričakujemo s čim nas bo zopet presenetila. 

Družina Modic iz Cerknice


Vrt pri Otočcu

V lanskem letu smo se lotili nekaterih posegov na našem vrtu, ki so neplanirano posegli v prostor tako, da je vrt izgubil prvotno podobo in je vse kazalo na veliko razsulo. Ker smo bili nepripravljeni na tak poseg, smo samo z obupom gledali na vse in nismo vedeli, kako naj pričnemo z ureditvijo. Pred očmi smo imeli samo to, kako bi prišli do prvotnega stanja. 

Ko je minil prvi šok, smo ugotovili, da sami tega ne bomo zmogli in da moramo poiskati pomoč strokovnjaka. Tako smo preko interneta naleteli na naslov Mojce Habjan. Pritegnila nas je njena stran in smo se odločili, da pokličemo. Gospa Mojca nas je prijazno sprejela in prisluhnila našim problemom z ureditvijo vrta. Kljub svojim planiranim obveznostim si je zelo hitro vzela čas in si prišla naš vrt ogledat. Hitro nas je potolažila, da ni tako hudo ter da je vse možno urediti. Samo čas je potreben. 

Uvideli smo, da ne moremo vrta spraviti v prvotno stanje čez noč in da bo potrebno nekaj časa. Z gospo Mojco smo se dogovorili za izdelavo načrta. Pozorno je poslušala naše želje in tako smo skupaj načrt pripeljali do zaključka. Že pri nastajanju le tega, smo ugotovili, da bodo spremembe glede na staro stanje precejšnje in bo naš vrt dobil novo podobo, ki nam je postajala čedalje bolj všeč. 

Vrt sicer še ni dobil čisto dokončne podobe, vendar smo uredili nekaj poti, razsvetljavo ob njej, in letošnjo pomlad večino zasaditve. Velika sprememba. Vrt je res dobil novo podobo. Rastline izredno lepo uspevajo in se jim skoraj ne vidi, da so bile komaj letos posajene. Nastal je tudi kotiček za uživanje na jutranjem soncu ob zasaditvi, ki sem si ga tako želela. Sama zelo rada vrtnarim in uživam v svojem vrtu. 

Pri preureditvi našega vrta pa sem prišla do še ene izkušnje in sicer, da zahteva vsako delo svojega mojstra. Zato vsem, ki urejate svojo okolico, svetujem, da se posvetujete s strokovnjakom in pridobite celostni načrt preden se česa lotite. Pa še nekaj. Ureditev okolice zahteva čas in potrpljenje. Ne gre čez noč. Na koncu boste zadovoljni. Mi smo vsekakor zelo zadovoljni. Še enkrat hvala gospe Mojci za njeno hitro odzivnost, da je prisluhnila našim težavam in nam v tako kratkem času izdelala načrt. Posebno me veseli, da se lahko še vedno obrnem nanjo za kakšno mnenje, na kar se zelo prijazno odzove. Z veseljem jo priporočam vsem. Ne boste razočarani. 

Stranka iz Otočca


Vrt na Krasu

Ko smo se odločili za širitev hiše mi je bilo jasno, da bomo potrebovali pomoč za ureditev okolice. Ob opazovanju vrtov sem ugotovila, da tudi občutek za rastline in estetiko ni dovolj za pravilen pristop. Mojca je izdelala celoten projekt, poleg rastlinske zasaditve tudi načrt poti, razsvetljave in vse kar spada pod urejanje vrta. Zdi se mi, da zdaj z enim pogledom ocenim ali je bil vrt izdelan načrtno s pomočjo strokovnjaka ali ne. 

Skrivnost je v upoštevanju vseh dejavnikov: oblike hiše, postavitve oken in vrat, barvi fasade, naklonu strehe, poziciji hiše, obliki parcele, poselitvi kraja,… To vem šele zdaj, po nešteto posvetih z Mojco. 

Mojco kot krajinarko cenim tudi zato, ker je zelo natančna. Vsak njen projekt je premišljen do potankosti. Ob zaključku pa naj povem še to, da je za nas najbolj dragocena Mojčina ideja o izpeljavi vijugaste poti od ceste do hiše. Za ta poseg smo se kljub visokim nepredvidenim stroškom odločili. Razlika je bila takoj zelo očitna, hiša je postala lepša, parcela bolj zaključena in kasnejša zasaditev logična. Pot da pečat hiši in je gotovo ne bi imeli, če se Mojca ne bi temeljito posvetila temu projektu. 

Lea Pisani


Vrt v Ljubljani

Pri obnovi doma sva ves čas imela v mislih tudi ureditev vrta. Glede na velikost (pravzaprav majhnost) parcele pa je to lahko kar velik problem, česar sva se še bolj zavedla po nekaj obiskih vrtnarij in drevesnic - zaradi bogate in raznolike ponudbe se nikakor nisva znala odločiti, katere rastline bi bile primerne za najin vrt. 

Na internetu sva zasledila domačo stran ga. Mojce in se takoj navdušila nad njenimi rešitvami. Poklicala sva jo, se dogovorila za obisk, izris načrta in pripravo projekta, potem pa je bilo treba le še uresničiti zamišljeno. Kako preprost je postal obisk vrtnarij in drevesnic s seznamom rastlin v roki! Z veseljem sva se lotila sajenja in navdušeno opazovala, kako najin vrt iz dneva v dan vse bolj postaja podoben ideji z načrta. Sedaj je vrt, na katerem preživiva obilo prijetnih trenutkov, postal prepoznavni znak najinega doma. 

Barbara in Marko, Ljubljana


Vrt v Ljubljani, Tacen

Sodelovanje med nami je bilo od vsega začetka krasno, pravzaprav sem bila presenečena, kako ste lahko po enem samem ogledu in parih slikah uspeli izrisati tako natančne načrte in določiti rastline tako, da res predstavljajo zaključeno celoto. Po vaših načrtih smo brez težav izvedli skoraj popolno prenovo vrta. Zadovoljna in hvaležna sem tudi za vse dodatne odgovore na vprašanja, ki se pojavljajo med samo prenovo in se priporočam še za naprej. 

Načrti so zdaj že malo umazani od zemlje, ker smo jih ves čas prenašali s seboj po vrtu, ampak glede na to, da so bili v plastičnih mapicah bi z njimi brez težav »ponovili vajo«. Velikokrat sem slišala mimoidoče po cesti, ki so se ustavljali in rekli, da komaj čakajo, da gredo na tedenski sprehod, da vidijo, kaj smo naredili in opazujejo, kako se počasi oblikuje zaključena celota. 

Vrt je zdaj postal življenjski prostor naše družine, vedno poln otrok, ki na njem brezskrbno uživajo, medtem ko mi starši uživamo na terasi ob žuborenju vode in osvežitvi. 

Irena Burgar


Vrt blizu Iga pri Ljubljani

V začetku sem se urejanja vrta lotil sam. Načrt sem imel v glavi, rastline sem kupoval po videzu in jih sam sadil. Rezultat je bil porazen. Vrt ni bil v ničemer podoben tistim iz fotografij v revijah. Odločil sem se, da stvar prepustim strokovnjaku. Že površni pregled projekta, ki ga je izdelala ga. Habjan, me je navdušil. Kompozicija zasaditvenih površin, izbor rastlin (po velikosti, barvah, času cvetenja, specifiki lokalnega okolja in še čem), razni dodatki, vse to je kazalo na roko mojstra in danes vrt (čeprav še ni dokončan) z veseljem pokažem gostom. Predvsem pa se z veseljem sprehodim po njem! 

Izr. prof. dr. Anton Dvoršek


Vrt v Letušu

Kot velika občudovalka angleških vrtov, sem si vedno želela imeti tudi sama lepo urejen vrt. Več let sem se trudila iz dobljenih rastlin zasaditi lepo gredico, a sem bila vedno razočarana. Ali je vse cvetelo naenkrat, po cvetenju pa je bila gredica neugledna, ali pa so rastline zelo slabo prenašale vremenske neprilike. Zato sva se z možem odločila, da zaupava izdelavo načrta za ureditev celotne okolice hiše, gospe Mojci. Bila sem zelo pozitivno presenečena, da je lahko ob vseh omejitvah (ceste, električni drogovi, voda) in upoštevanju najinih želja uspela izdelati zasnovo za zelo lepo ureditev vrta. Do končne podobe vrta je še daleč, del, ki smo ga uredili in zasadili pred kratkim pa že sedaj občudujejo mnogi, tudi naš muc. Z veseljem jim poveva, na koga naj se obrnejo. 

Nadja Ivanovič, Letuš


Vrt blizu Dolskega

Za uspešen načrt je najprej potreben dober kontakt z načrtovalcem. Nam je to odlično uspelo, saj je naša oblikovalka, načrtovalka vrta, ga. Mojca, tenkočutna poslušalka in odlična strokovnjakinja na svojem področju. Komunikacija med nami je bila zelo dobra, zato je bil rezultat – načrt ureditve vrta odličen. Koliko veselja nam je naredil že ob proučevanju predlogov! 

Najbolj neverjetno pa je to, da vsakič, ko ga vzamem v roke, med tekstom ali v samem načrtu, odkrijem še kaj novega, kar sem pred tem spregledala. Z izdelavo smo že pričeli, vendar ne hitimo. Uživamo, se veselimo, za kak dodaten nasvet tudi pokličemo našo krajinarko. Všeč mi je priporočilo vrtnarije, ki je odlična, pa je prej nismo poznali. 

Vsekakor vsakomur z veseljem in brez zadržkov priporočim izdelavo načrta vrtne ureditve, saj urejen vrt človeka pomiri, razveseli in poveže z naravo, ki se vsakodnevno spreminja in nam oblikuje lepe misli o življenju.

Darja Zahorik


Vrt v Grosupljem

Zelo sem vesela, da sem vas spoznala, ker ste nam z novim pristopom (prikaz simulacije bodočega vrta) pomagali videti kakšen bo vrt in s tem že v začetni fazi sodelovati pri načrtu (načrt z vrisanimi krogci je za nas ne-umetnike premalo, da bi si predstavljali kakšen bo končni rezultat). 

Z vrtom smo zelo zadovoljni, ker ni veliko tekočega vzdrževanja, vedno deluje urejeno in prijetno. 

Slavica Prijon, mag. org., Grosuplje


Vrt v Modreju

Z Vašim delom sem zelo zadovoljna. Najbolj mi je všeč to, da ste se hitro odzvali na moje povpraševanje in si prišli okolico hiše ogledati. Tudi načrt je dobro izdelan. Opisi rastlin, potek del in vsemogoči uporabni nasveti ter ne nazadnje tudi priporočila vrtnarij. Plan zasaditve je zelo natančen in dejansko je mogoče natančno izmeriti kam katero rastlino vsaditi. Glede na to, da nisem imela posebnih želja in je idejna zasnova popolnoma Vaša, sem z načrtom zelo zadovoljna.

Klavdija Šuligoj Breščak, Modrej pri Mostu na Soči


Vrt v Borovnici

Kot ljubitelji narave, rastlin in živali smo se že vrsto let trudili, da bi imeli lep vrt. Podedovali smo sicer dokaj urejeno zemljišče, ki pa je bilo z rastlinami nasajeno zelo kaotično. Tudi njihov izbor nam ni bil preveč všeč. Porajalo se nam je kup želja in idej za ureditev, a smo se kar bali drastičnih sprememb vrta, saj nismo imeli jamstva, da bodo novosti kvalitetne. Tako smo vrsto let poskušali polepšati našo okolico, a pravega uspeha nismo čutili. 

Odločili smo se, da bomo za nasvet povprašali projektantko, ga. Mojco. Ob obisku in pogovoru smo ji zaupali naša vprašanja, navedli nekaj želja (rastline, ki bi jih želeli ohraniti ali imeti, razdelitev vrta, namen, motivi…) in že takoj nas je presenetila s svojimi predlogi in rešitvami. Kmalu smo dobili njen načrt ureditve, ki vsebuje prostorsko in tlorisno predstavitev, tehnično poročilo, cenik z naslovi dobaviteljev, fotografije, dodanih je še veliko koristnih informacij, tako da nam je urejanje že od vsega začetka v veliko zadovoljstvo. 

Celoten vrt je v skladu z našimi potrebami in željami. Nima še končne podobe, saj je od prve zasaditve minilo komaj leto dni. Nekatere rastline bomo dodali jeseni in njihova lepota bo prišla do izraza prihodnje leto. Tiste, ki pa že rastejo, so resnično izbrane tako, da nas vsak dan znova navduši njihova barva, cvet, oblika… Med njimi se očitno dobro počutijo tudi koristne živali, saj so ostale naše zveste obiskovalke, nekatere imajo tu celo dom. Nova ureditev vrta nam je zelo olajšala delo, tako da je vzdrževanje sedaj veliko bolj enostavno. 

Nad vrtom in njegovo spremembo nismo navdušeni le mi, svoja pozitivna mnenja o spremembi izražajo tudi mimoidoči. Presenečeni smo nad skrbnostjo in zanimanjem, ki ju ga. Mojca vseskozi izkazuje glede ureditve in vzdrževanja našega vrta.
Z veseljem smo ji zaupali načrtovanje še ostalih delov našega zemljišča in verjamemo, da nas bo znova pozitivno presenetila. 

Simona Stražišar, BorovnicaVrt v Trzinu

Kar nekaj let smo se odločali, kako urediti predvrt. Zasnova, ki jo je pripravila gospa Habjan, nam je bila všeč in tako smo ji zaupali celotno ureditev, od načrta do izbire rastlin in zasaditve. Rastline so se dobro vrasle in lepo uspevajo. 

Gospa Habjan je prisluhnila vsem mojim željam in še posebej prošnji, da z vrtom ne bi bilo preveč dela. Vrtiček vedno znova z veseljem pogledam. 

M.Kostevc, Trzin