Svetovanje na  vrtu

Razmišljate o ureditvi vrta? Ste v fazi, ko se soočate morda z nerešljivimi problemi in mnogimi vprašanji, kako naprej do uresničitve čudovitega vrta, edinstvenega in po vaših željah zasnovanega?

Dobrodošli v svet izvirnih idej. Skupaj lahko ustvarimo najboljši vrt. Vrt, ki predstavlja vas.

Vse se začne najprej z obiskom vrta, spoznavanjem prostora in želja vseh uporabnikov. Z nasveti vam bomo pomagali prikazati osnove vrtnega oblikovanja ter ideje in trende za ureditev vašega vrta.  

Svetovanje je prvi pomembnejši korak do ureditve vrta. V tej fazi želimo spoznati vas in družino ter izvedeti čimveč želja, kaj vse bi radi počeli na vrtu in koliko časa lahko namenite vrtnarjenju.

Povprašamo vas, ali so morda vaše sanje uživati v zelenju dreves z veliko trate ali v gredah številnih cvetočih grmovnic, trajnic,... Morda radi pridelujete domačo hrano in so sadne rastline ter zelenjadnice prioriteta na vrtu. Morda vam je všeč prostor, ki ponuja veliko možnosti za igro otrok, športne aktivnosti in druženje s prijatelji. Lahko pa ste željni vsega po malem in je skladnost posameznih delov vrta izziv celotne ureditve.

Čeprav predstavljajo trendi v krajinski arhitekturi dobrodošle smernice pri oblikovanju vrta, je pomembno poznavanje želja in stil vrta, ki vam je blizu. Zadovoljstvo v vrtu je doseženo le, če se v njem vsi dobro počutimo. 

Tudi najmlajši morajo imeti svoj kotiček bodisi v zelenjavnem vrtu, kjer sami gojijo zelenjadnice, bodisi v 'hiški' (leseni ali bolj preprosto in začasno urejeni med grmi), kjer je njihov domišljijski svet bivanja neskončen. Vsekakor je priporočljivo poskrbeti tudi za večjo travno površino, namenjeno svobodnemu gibanju, igram z žogo...

Pogovarjamo se tudi o vseh grajenih elementih in materialih, razporeditvi posameznih enot in seveda začetnih gradbenih posegih za pripravo terena, če vrtni prostor to zahteva. 

Vsekakor vam bomo prisluhnili in vam že na ogledu vrta skušali v mislih pričarati nov vrt.

Svetovanje nikakor ne pomeni, da s pomočjo besed vrt že kar urejamo. Je pa zelo dobrodošla pomoč, ki vas usmeri v pravilno razmišljanje za vse nadaljnje korake. Za najboljši pristop h končni ureditvi je potreben načrt